Viedumu Vietne ar Sandi

2009-05-11

Pašvaldības vēlēšanas Burtnieku novadā

Filed under: Politika, Sadzīve — Sandis @ 14:39

Daudziem varbūt viss šitas liksies BF (buļļa fekālijas), taču man tas ir aktuāli (Ja Cu nav pārrakstījies, tad varbūt arī viņam). Mana pieraksta vieta ir Valmieras pagasts un, pēc jaunās reģionālās reformas-apvienošanās, mana nākamā pašvaldība sauksies Burtnieku novads. Līdz ar to man ir pajāt kā Ušakovs un Šlesers dalīs Rīgas mēra krēslu, jo mana balss aizies vēlot Burtnieku novada 15 deputātus.

Es nezinu kādas precīzi teritorijas ir apvienojušās manā jaunajā novadā, taču pēc teikām un nostāstiem tajā ir līdz šim zināmais Burtnieku novads (Matīšu un Vecates pagasti), Burtnieku ezers, Rencēnu pagasts, Valmieras pagasts un Ēveles pagasts.

Kandidē seši saraksti no kuriem visi ir lielo partiju pārstāvniecības. Startē LPP/LC, Tautas Partija, Zaļo un Zemnieku savienība, Sabiedrība citai politikai, apvienotais LSDSP un TB/LNNK saraksts un Jaunais laiks.

Iepriekšējo pašvaldības vēlēšanu kampaņas laikā es vienas partijas kampaņā bišķi nodevu uguņus, ka mani neinformē, tāpēc kopš tā laika es regulāri uz dzīvesvietu pagastā saņemu ikmēneša bezmaksas avīzi “Valmiermuižas vārti” (or smth 😀 ). Šī mēneša numurā ir publicēti visi saraksti kopā ar to vēlēšanu programmām. Cītīgi izstudēju visu piedāvājumu, lai iepazītos ar partiju domāšanas stilu un izlemtu par labāko variantu.

Atsevišķi par katru no partijām:

LPP. Saraksta “lokomotīve” ir Kārlis Greiškalns – bijušais izglītības ministrs un tagadējais Valmieras profesionālā izglītības centra direktors. 18 cilvēki sarakstā, 10 no tiem ar augstāko, 8 ar vidējo izglītību. Eksotiskākās profesijas: bērnu medmāsa, auto mehāniķis un cietuma inspektors.
Partijas programma ir pilna ar solījumiem tērēt naudu uzlabojot visu ko vien pašvaldība var darīt – atgādina kautko no “kā var nesolīt” un “gāzi grīdā”. Tiek solītas arī neizpildāmas lietas:
– vietējo uzņemēju, profesiju pārstāvju lobēšana pašvaldības pasūtījumos, ko nevar izpildīt, jo likumā noteiktajā kārtībā pašvaldībai jāizvēlas lētākais nevis vietējais konkursa dalībnieks.
– pašvaldība dibinās “veiksmīgus” individuālos komersantus, kas nav pašvaldības kompetence.
– ārējo konsultantu piesaistīšana Burtnieku ezera sakārtošanā, lai gan partija apsolījusies atbalstīt vietējos. Ti. divkosība. 🙂
– pašvaldība remontēs autoceļus piesaistot valsts finansējumu – valsts finansē valsts nozīmes autoceļus un pati tos remontē – tā nav pašvaldības kompetence. Savukārt, pašvaldība remontē savas nozīmes ceļus un tur nejaucas iekšā valsts, kā vien piešķir pašvaldībai visu budžetu, kuru sadala pati pašvaldība.
Mans secinājums: Par šo partiju negribu balsot. Jo: K.Greiškalns manā apziņā ir iznīcības simbols – 2005. gadā viņš pazudināja valsts izglītības sistēmu atceļot obligātos eksāmenus matemātikā, šobrīd vadot izglītības centru arī tā kvalitāte un pakalpojumi nav uzlabojušies – drīzāk pasliktinājušies. Partijas programma liecina par populismu un pārspīlētu optimistisku redzējumu uz nākotni neņemot vērā reālo situāciju.

Tautas partija. Līdzšinējais Valmieras pagasta priekšsēdētājs Jānis Leitis kā lokomotīve, deklarējis dzīvesvietu Beverīnas novadā un vienīgais pamatojums viņa iespējām startēt Burtnieku novadā ir viņa darba vieta (Tātad, neiebalsojot viņu, uz nākamajās pašvaldības vēlēšanām viņam jābūt atradušam darbu Burtnieku novada teritorijā vai arī viņš varēs kandidēt tikai Beverīnas novadā). Sarakstā 18 kandidāti, 14 ar augstāko izglītību, 4 ar vidējo izglītību. Eksotiskākās profesijas: skaņas tehniķis, ģimenes ārsts, 2 mežsargi.
Partijas programma salīdzinoši labi sagatavota, nav dižu pārspīlējumu, viss minimālās izpildāmās robežās.
Nepatika šādas nianses:
– gatavojas organizēt pagaidu darbus pašvaldībās kopā ar Nodarbinātības valsts aģentūru – “pagaidu darbs” darba devēja likumdošanā nav atrunāts.
– veikt novada tradīciju izpēti, veicināt to attīstību – tas nozīmē atrast vecu māju un izdomāt tai kādu “pasaciņu” par tās dzīves gaitu ražojot teikas un leģendas?
– kultūrā organizēt novada dziesmu un deju svētkus, atbalstīt mākslinieciskās pašdarbības kolektīvus – nezinātājam drošvien grūti paskaidrot, bet aiz šiem vārdiem praktiski tas nozīmē, ka tiek organizēti tautas deju pulciņi, lai pensionāriem būtu uz ko paskatīties. Sliktākais šajā situācijā ir, ka kultūras cilvēki neredz citus kultūras veidus, kā, piemēram, moderno deju pulciņu, teātra pulciņu, vēsturnieku pulciņu. Un vispār, kultūrai tiek atvēlēts pārāk daudz.
– daudzi no programmā izvirzītajiem mērķiem ir kā “ķeksīšveida uzdevumi”. Uzturēt pašvaldības ceļus. Uzturam? Darīts! Izveidot novada avīzi un mājas lapu internetā. Iztaisīts? Darīts! Izskatās tā, ka jaunas informācijas ievietošana internetā vai jaunu pašvaldības ceļu izbūve nav iedomāta.
Pozitīvais: atzīst, ka būs krīzes laiki un daudz netērēsies.
Mans secinājums: No šībrīža partiju piedāvājuma, viens no reālākajiem kandidātiem uz uzvaru un viens no reālākajiem kandidātiem par ko es varētu balsot.

Zaļo un zemnieku savienība. Lokomotīve ir Jānis Ķilpis, pēc izglītības sporta pedagogs, šobrīd ir Burtnieku novada (Matīši + Vecate) priekšsēdētājs. Sarakstā 18 kandidāti, 11 ar augstāko izglītību, 7 ar vidējo izglītību. Eksotiskākās profesijas: “Burtnieku pabasta padomes komunālās daļas vadītājs” – džeks kļūdījies pareizrakstībā, 2 ārsti, pārējie garlaicīgie īpašnieki, valdes priekšsdēdētāji, utt.
Programmā nepatika:
– lokālnacionālo vērtību veidošana. Tas ir tā kā tādas pašvaldības veidošana, kur visi iedalās savējos un svešajos.
– augstāka dzīves līmeņa sasniegšanai tiks ieguldīts pamatskolas un pirmsskolas izglītībā. Kāds līmenis tiek sasniegts pie doktora izglītības? Ūberparadīze?
– “Atbalstīsim zemniekus neatkarīgi no saimniecības lieluma”. Esmu par mazo piemājas dārziņu, kas skaitās kā lauksaimniecība, likvidēšanu. Lielās lauksaimniecības dod vairāk labuma pašvaldības budžetam.
– “Atbalstīsim zinātnieku un uzņēmēju ierosmi tautsaimniecībā izmantot atjaunojamos resursus – .. vēja ģenerātorus” – lai arī cēla, un no manas puses ļoti atbalstāma doma, vismaz Valmieras pagastā un šaubos vai arī citos pagastos ir atļauta vēja ģeneratoru uzstādīšana komercdarbībai pagasta teritoriālplānojumā. Līdz ar to ir nepieciešama 2 gadus ilga pārzonēšana un sabiedriskā apspriešana. Kas padara šo atbalstu par diezgan švaku argumentu.
– “Komunālo saimniecību stiprināšana, atjaunojot nolietotās vai saimnieciski dārgas apkures, ūdens vada un notekūdeņu sistēmas ir būtiska prioritāte mūsu iecerēs uzlabot novada iedzīvotāju labklājību.” – tie ir arī miljoniem latu, kuru jums nav.
Pozitīvi: orientējās, ka tautsaimniecības attīstība ir galvenais labklājības pamats.
Mans secinājums: Otrs reālākais piedāvājums par ko balsot.

Sabiedrība citai politikai. Lokomotīve ir Edvīns Straume, ziemeļvidzemes reģionālās valsts darba inspekcijas vadītājs. Galīgi nav nekāda viedokļa par šo cilvēku – tā teikt svešs 53 gadus vecs jurists. Sarakstā 15 cilvēki, 6 ar augstāko, 9 ar vidējo izglītību. Eksotiskākās profesijas: 2 pensionāri, deju kolektīva vadītāja, zootehniķe, šoferis-sagādnieks.
Programmā nepatika:
– šaurs skatījums uz jaunā novada pārvaldi, pozicionējoties uz atkarību no Valmieras pilsētas sporta un skolu jomā. Sarakstā minētie cilvēki, lielākoties, ir no Valmieras pagasta turklāt Valmiermuižas (kas ir tieši blakus Valmierai), līdz ar to ir skaidrs, ka šie cilvēki savu dzīvi pāno un dzīvo atrodoties tieši blakus pilsētai. Šaubos vai Ēveles pagasta cilvēki dara tāpat. Tas arī norāda uz lielāko trūkumu šī saraksta cilvēkiem – viņi nesaprot uz kurieni kandidē un kāda būs pārvaldītā teritorija.
– “Regulējamas gājēju pārejas izveide no Nameja alejas, pāri apvedceļam A3”. Tur ir jābūvē gājēju tilts. Kādi slimi seski uz maģistrālās šosejas iedomājušies izveidot luksoforu? Šis ir arī kārtējais pierādījums, ka tiek domāts tikai par Valmiermuižas apkārtni.
– “Daudzdzīvokļu māju apsaimniekoša lēti un kvalitatīvi, nodarbinot vietējos iedzīvotā-jus, iesaistot dzīvokļu īpašniekus”. Likvidēt dzīvokļu kooperatīvus?
– “Ēku energoefektivitāte, audits, siltināšana, pieguļošo teritoriju brauktuvju segums, projektu izstrāde un realizācija.” Privātīpašums. Vismaz Valmieras pagastā pagastam vairs nepieder neviena dzīvojamā māja.
– “Pašvaldībai pārtraukt finansēt profesionālo sporta biznesu. ” Citiem vārdiem sakot: Nē BMX trasei un, iespējams, arī Matīšu futbola skolai (nezinu kā tā tiek finansēta). Kāpēc es šo pievienoju pie negatīvā? Tāpēc, ka uzskatu, ka pašvaldībai ir jāatbalsta “profesionālais” sports, lai tādā veidā veicinātu pagasta atpazīstamību. Cilvēki, kas apmeklē BMX trasi, pērkas vietējā veikalā (blakus esošajā DUS) un dzīvo viesnīcās, namiņos, kas visi maksā nodokļus.
– “Bibliotēku fonda un mācību līdzekļu digitalizācija, interaktīvo mācību/informatīvo lī-dzekļu izstrāde.” Bibliotēku fonda digitalizācija? LNB! Burtnieku novada bibliotēkās taču nav tādu reto rakstu, kurus vajag digitalizēt un pat, ja vajag, tad to varētu veikt speciālisti no LNB, kas to jau dara!
Mans secinājums: Tāda alternatīva cilvēku grupa, kura, diemžēl, nesaprot, ko viņi dara. Varbūt pie vainas apstāklis, ka tik maz cilvēku ar augstāko izglītību?

“LSDSP un TB/LNNK”. Nacionālie strādnieki? Šo partiju apvienošanās ir diezgan uzjautrinoša. Lokomotīve – Jānis Jurašs, Burtnieku zirgaudzētavas vadītājs, pēc izglītības zootehniķis. Sarakstā ir 16 cilvēki, 10 ar augstāko, 5 ar vidējo un 1 ar pamata izglītību (šogad tikai beigs vidusskolu). Eksotiskākās profesijas: golfa laukuma vadītājs, vetārsts, auto krāna vadītājs, līzinga projekta vadītāja.
Kas man nepatika programmā:
– “Atbalstīsim esošos uzņēmējus un veicināsim jaunu uzņēmēju ienākšanu novadā, šādi radot jaunas darba vietas un sakārtojot infrastruktūru”. Infrastruktūras sakārtošana ir ok, bet uzņēmēju atbalstīšana ir tāds šaubīgs temats: pašvaldības rīcībā nav efektīvu metožu kā to izdarīt.
– “Reģistrēsim esošos novada zemes īpašumus” – zemes dienesta funkciju pārņemšana vai arī lieka darba darīšana.
– “Piedalīsimies dažādu projektu realizācijā, lai piesaistītu papildus finansu resursus.” Es varu ievietot dažādus teikumus no programmām, lai ilustrētu papildus nepatiku. Bezsakars.
– “Garantēsim novada iedzīvotājiem valsts noteiktos dzīves standartus” – kas ir valsts noteiktie dzīves standarti? Iztikas minimums?
– “Izveidosim novada sociālo dienestu, kurā darbotos profesionāli sagatavoti darbinieki” – profesionāli sagatavoti darbinieki: personas, kuru apmācību veikušas algotas personas.
– “Sadarbībā ar Valsts nodarbinātības dienestu sekmēsim algoto pagaidu sabiedrisko darbu organizēšanu” – atkal nav atbilstoša darba devēja likuma par “pagaidu .. darbu”.
– “Veicināsim pašvaldības administratīvo reorganizāciju, lai palielinātu tās darbības kapacitāti” – jūs nākat strādāt uz JAUNU novadu ar JAUNU un vēl nesakārtotu administrāciju, bet jau ir vēlme to reorganizēt? Vai arī nav sajēgas, ka vajag dibināt un organizēt?
Mans spriedums: varētu būt kā labākā alternatīva TP un ZZS.

Jaunais laiks. Lokomotīve Raimonds Indrāns, SIA Vidzemes koku eksporta valdes priekšsēdētājs, SIA Magnum, SIA Līveni valdes loceklis, kuram ir vidējā izglītība. Sarakstā ir 15 kandidāti, 9 ar augstāko, 6 ar vidējo izglītību. Eksotiskākās profesijas: daiļdārzniece, mežsargs, uzņēmumu klientu menedžeris.
Kas man nepatika programmā:
– “Vienmērīga un līdzvērtīga visu Novada pagastu attīstība iedzīvotāju labklājībai.” Tā ir sociālisma utopija. Ja tur būtu rakstīts, ka jāpalīdz trūcīgākajiem pagasta iedzīvotājiem, tad manās acīs būtu ok. Bet šeit ir “vienmērīga un līdzvērtīga” attīstība – tātad labākie tiks bremzēti, lai sliktākie nebūtu tik slikti? Ceļš uz elli.
– “Saimnieciski, zinātniski un sociāli pamatota Burtnieku ezera apsaimniekošana.” Izlasiet vēlreiz pirmos četrus vārdus un pamatojiet kāda apsaimniekošana var notikt, ja jāizpilda visi nosacījumi vienlaicīgi.
– “Visu pagastu iesākto lietderīgo attīstības projektu turpināšana.” Kurš lems, kas ir lietderīgs?
– “Novada iedzīvotājiem dot iespēju izaudzēt lauksaimniecības produktus pašu patēriņam.” Tas nozīmē ne tikai atbalstīt mazos lauksaimniekus. Tas nozīmē dāļāt mazdārziņus krietnā izmērā.
– “Uzņēmējdarbības vides uzlabošana, atbalsts jaunu darba vietu radīšanai, mazinot darbaspēka, jaunatnes un inteliģences aizplūšanu no Novada.” Definējiet terminu “aizplūšana”? Ja tu esi spējīgs, radošs, jauns cilvēks ar labu izglītību – kādas tev ir perspektīvas novadā un pat Valmieras pilsētā? Es zinu, ka es, kas esmu programmētājs, pat Valmierā darbu neatrastu, jo tur vienkārši nav tādas darba vietas. Tā nu ir sanācis, ka neesmu pierakstījies Rīgā un maksāju nodokļus pagastam – kas tam ir ļoti izdevīgi. Ir pilnīgi skaidrs, ka novadam nebūs instrumentu ar ko aizkavēt inteliģenci, tā vietā vajadzētu orientēties uz arodskolu u.c. profesionālajiem darbiniekiem, kas novadam būs reāli nepieciešami. Vai arī organizēt dzīvojamo māju celtniecību Rīgā strādājošajiem un dotēt, piemēram, vilcienu katru dienu braucot uz/no Rīgas. Hei, tā ir ideja! Žēl, ka ne viņu.
– “Novadā ražotās produkcijas tirgus izveide, atbalsts vietējo uzņēmēju konkurētspējas paaugstināšanai.” Jau kurais saraksts, kurš grib atbalstīt uzņēmējus bez reālām atbalsta metodēm.
Kas man patika:
– “Aktīva sadarbība ar Valmieras pilsētu un apkārtējiem novadiem.” Vienīgais no sarakstiem, kas atzina, ka apkārt Burtnieku novadam būs arī citi novadi, ar kuriem būs vērts sadarboties.
Mani secinājumi: Šie cilvēki nav pat tuvu visas Latvijas izpratnē zināmajam “Jaunajam laikam” un tā ideāliem. Sociālisma idejas zvana trauksmes zvanus un es nedošu savu balsi par “līdzvērtīgajiem”.

Tātad, 6 dažādi saraksti, 3 reālas kandidatūras. Vēl ir laiks līdz vēlēšanām, vēl būs arī, es ceru, tikšanās ar vēlētājiem. Galvenie uzmanības objekti un trūkumi ir apzināti, pirmsvēlēšanu analīze ir veikta.

17 komentāri »

  1. cilvēkam ar tik pamatotu viedokli, vajadzētu pašam bīdīt savu kandidatūru.

    Komentārs no es — 2009-05-11 @ 15:08

    • Es jau labprāt, tikai ar politiku varēšu nodarboties, kad būs apnicis strādāt savā profesijā, būs iekrātas iemaņas, citu acīs izskatīšos gudrāks un būs labu sabiedroto loks. Jaunam un solo politikā nav ko darīt.

      Komentārs no Sandis — 2009-05-11 @ 15:16

  2. Par tiem mazdārziņiem es arī pilnībā piekrītu, tracina tie klajumi ar pussabrukušām koka būdiņām, kas absolūti bojā pilsētas ainavu.

    Komentārs no laura — 2009-05-11 @ 15:11

  3. Es gan nepiekrītu, ka ir tāds eksotiskas profesijas ar kurām cilvēks nevarētu startēt vēlēšanās! Domāju, ka tieši vairāk ir nepieciešami vietējie iedzīvotāji kā deputāti, jo šeit laukos, šādiem cilvēkiem vēljoprojām svarīgas ir pavisam citas vērtības un viņi nav tik mantkārīgi kā varbūt tie, kuri jau šobrīd strādā to ideālo profesiju, lai būtu kandidāts!!!

    Komentārs no Ieva — 2009-05-13 @ 9:24

    • “Eksotiskākās profesijas” – tās profesijas, kuras atšķīrās no lielākās daļas profesijām. Visos sarakstos var atrast ļoti daudz “valdes priekšsēdētāju” vai “valdes locekļu”, “juristu”, “skolotāju”. Šīs bija profesijas, kas atšķīrās no ierastajām un, vismaz man, norāda, ka partijā ir personas ar mazliet atšķirīgu domāšanas un profesionalitātes līmeni labā nozīmē.

      Komentārs no Sandis — 2009-05-13 @ 10:41

  4. super. negribi par manējo novadu arī šitādu pētījumu sataisīt?

    Komentārs no Agzas — 2009-05-13 @ 22:04

    • Man vajadzēja aptuveni 5+ stundas, lai iztaisītu šo apskatu. Būs ļoti grūti piespiest sevi skatīt arī Ogri. 🙂 Turklāt, tur ir 10 saraksti 😀

      Papildus, es nezinu kādas ir Ogres nianses, piemēram, es te vienam sarakstam spēju atšifrēt, ka viņi domā tikai par vienu šauru teritoriju – Ogres ģeopolitika man ir sveša.

      Komentārs no Sandis — 2009-05-13 @ 22:35

  5. Paldies par aprakstu, man kā šitā paša novada vēlētājam noderēs 🙂 Kā reiz vakar pētot tos sarakstus lielākā daļa personālju un personāliju kompilāciju bija tukša skaņa, nu jau skaidrāks skats 🙂

    Komentārs no pb — 2009-05-22 @ 9:34

    • Paldies! Ceru, ka bija vērtīga informācija!

      Komentārs no Sandis — 2009-05-22 @ 9:53

  6. Nu galiigi cilveekam nav ko dariit.. nevajag jau daudz praata, lai izrautu no konteksta teikumus un uzrakstiitu kaa miinusus savaa diskusijaa.. :)Un veel piesieties pie drukas kljuudaam.. 🙂 taada tumsoniiba!! Un ja cilveeks nav zinaams, tas nenoziimee, ka vinjsh ir vecs un veel nezin kaads. Ieteikums naakamajaam reizeem – aizej paklausies klaatienee programmu un tad ver valjaa muti.

    Komentārs no Elīna — 2009-06-7 @ 12:48

    • Vēlēšanu programmas bija un ir brīvi pieejamas cvk.lv tīmekļa vietnē, kur jebkurš var izlasīt pilno programmu. Citātu mērķis šajā rakstā ir parādīt vietu, kur un kā tas bija rakstīts. Ja tā būtu intervija, tad būtu pamats spekulācijām par interpretāciju ārpus konteksta. Šīs ir vēlēšanu programmas, kur, “vienkāršiem un Elīnai saprotamiem vārdiem” sakot, ir uzskaitīts “Darīsim šito, to un to”.
      Neuzskatu, ka drukas kļūdas būtu kautkas pieļaujams, tās parāda paviršību.

      “Un ja cilvēks nav zināms, tas nenozīmē, ka viņš ir vecs un vēl nezin kāds.” – drošvien autore atsaukusies uz manu komentāru par Edvīnu Straumi. Nav nekas slikts, ja es nezinu cilvēku. Nevajag arī piesieties, ka es norādu vecumu un, pretēji pašas pārmetumiem par izrāvumiem “ārpus kontekstiem”, apzīmējumu “53 gadus vecs” interpretēt tikai kā “vecs cilvēks”.

      Lūdzu padalīties ar informāciju – kur bija publicēts jebkāds uzaicinājums tikties ar vēlētājiem jebkurai no šīm partijām?

      Komentārs no Sandis — 2009-06-7 @ 13:16

  7. Nu ja no rīta līdz vakaram sēž tikai pie datora un nekas cits neinteresee, tad droši vien, ka arī neuzzinaas kur bija tikšanās un cikos.. Jo parasti tas tiek ziņots pie tautas namu vai veikalu ziņojumum deeljiem. Un par to seedeeshanu varu spriest tikai peec taa cik aatri shis seklais ilveecinjsh man atbildeeja uz manu komentaaru.. Un , laikam, tas teiciens par stulbo tautu naak tieši no taadiem paakjiem kaa TU!!!

    Komentārs no Elīna — 2009-06-7 @ 14:53

    • Elīnai derētu zināt, ka ir iespējams uzstādīt, ka ziņojumi par jauniem komentāriem blogā nāk uz e-pastu, bet e-pastu ir iespējams nosūtīt/izlasīt no telefona. Ir iespējams arī uzstādīt, ka automātiski telefons nopīkstas, ja pienāk jauns ziņojums. Tāpat ir iespējams arī ātri izlasīt un atbildēt uz komentāru, ja blakus ir dators ar interneta pieslēgumu. Tāpēc nav obligāti sēdēt visu dienu pie datora un/vai pārlūkojot jaunus komentārus. Pirmo reizi dzirdu, ka pats fakts “sēdēšana pie datora” ir sekla cilvēka pazīme.

      Diemžēl es pagastu tautu namu un veikalu ziņojumu dēļu “špargalkas” nelasu, jo biežāk atrodos Rīgā. Pagājušajā gadā atminos, ka varēja lasīt uzaicinājumus avīzē.

      Man prieks, ka esmu no tās stulbās tautas daļas, kas atļaujas rakstīt, domāt un izsvērt faktus pirms vēlēšanām.

      Komentārs no Sandis — 2009-06-8 @ 8:31

  8. Eliiniite liekas ka Tu pati esi taa paakje 😉 nu vismaz taads iespaids rodas 🙂

    Komentārs no Maskulans — 2009-06-8 @ 0:51

  9. Viedokļa paušana nudien nav nekas slikts un katram uz to ir tiesības. Vairāk izskatās, ka Elīna pārstāv vai ir saistīta ar kādu partiju un nespēj pieņemt objektīvu kritiku. Raksta autors ir cilvēks, kurš nav saistīts ne ar vienu politisko spēku, tādēļ vien raksts ir vērtīgs, saturīgs un paustais viedoklis ir ļoti pamatots.
    “Nu ja no rīta līdz vakaram sēž tikai pie datora un nekas cits neinteresee, tad droši vien, ka arī neuzzinaas kur bija tikšanās un cikos” – es atvainojos, Elīna, bet, kurā gadsimtā tu īsti dzīvo? ir 21.gs, kad internets ir kļuvis par būtisku saziņas līdzekli. Tas ir tikai normāli, ka paziņojumiem par tikšanos būtu jāparādās interneta vidē, nevis pie tautas namiem. Tādā gadījumā rodas jautājums, kāda ir mērķauditorija paredzētajai tiksānās reizei – tikai pensionāri un bezdarbnieki ???? vai arī jauni, strādājoši cilvēki, kuri vēlas piedalīties diksusijā…

    Komentārs no laura — 2009-06-8 @ 10:02

  10. Labi pastrādāts un tie,kuri grib pilnveidoties,atradīs sev noderīgas lietas šajā rakstā.Elīna ar saviem vulgāriem uzbraucieniem ir saņēmusi nepelnīti daudz uzmanības,jo ar šādu attieksmi cilvēks pauž vien savu nekompetenci,bezspēcību.

    Komentārs no Arturs — 2009-06-8 @ 11:20

  11. […] gadā taisīju aprakstu (https://vietne.wordpress.com/2009/05/11/pasvaldibas-velesanas-burtnieku-novada/) par Burtnieku novada partijām, skatot un komentējot, manuprāt, intresantākās no niansēm. […]

    Atbalsojums no Burtnieku novada vēlēšanas 2013 | Viedumu Vietne ar Sandi — 2013-05-30 @ 22:34


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

Veidojiet bezmaksas vietni vai emuāru vietnē WordPress.com.