Viedumu Vietne ar Sandi

2009-01-21

Kaili vīrieši un to izstāde

Filed under: Cult.Pop., Izklaide — Sandis @ 2:35

Ne katru dienu nākas saskarties ar kailiem vīriešiem. Internetā tādu attēli, protams, eksistē, taču ne tik daudz kā sieviešu attēlu. It sevišķi, ja padomā par erotiskiem, nevis klaji pornogrāfiskiem aktiem.

Kails vīrietis
Autore: Inese Kalniņa.

Valmierā, jau no janvāra sākuma, novadpētniecības muzejā aplūkojama kailu vīriešu aktu fotoizstāde. Katrā ziņā ne tas ikdienišķākais notikums. Fotogrāfi vīrieši, kā ierasts, pieturās pie skaistā sievietes ķermeņa attēlošanas vai arī izmanto sievišķās dailes palīdzību fotogrāfiju saturā. Ar šo izstādi knifs ir tāds, ka fotogrāfiju autors ir sieviete – Inese Kalniņa, kas attēlo tieši pretējo – vīrišķo daili.

Aktos gan nav iets līdz galam – tas ir uz pilnu banku ar platām kājām, taču modeļi ir izģērbti līdz pēdējam. Par to vai penis kā attēlojams fotoobjekts ir simpātisks, lai to iemūžinātu, varētu būt atsevišķa diskusija, taču kails ķermenis ir gana simpātisks fotoobjekts, kuru būtu vērts iemūžināt. Un jāsaka, ka šie vīriešu akti bija ļoti patīkams apskates objekts arī man.

Piemēram, ļoti interesants likās akts, kur kails vīrietis tur bērnu. Man uzreiz atausa atmiņā, ka ir redzēti neizsakāmi daudz attēli ar sievietēm un bērniem. Šis akts ar bērnu bija pilnīgi identisks izstarotā siltumā kāds tas būtu ar bērnu un sievieti. Kādēļ gan vīrietis nevar būt gādīgi-rūpīgais vecāks? No šokējošākajiem likās vīrietis ar “masku un cimdiem”, tas man atsauca atmiņā kautko no jaunākā Betmena “Dark Knight” varoņa Džokera.

Ja kas man izstādē nepatika, tad tas ir aktu skaits – būtu gribējis redzēt daudz vairāk! 🙂 Bet tas, drošvien, ar laiku. Kā jau minēju, izstāde aplūkojama Valmierā, Novadpētniecības muzejā, Pils ielā 3. Strādā no otrdienas līdz sestdienai no 10:00 līdz 17:00, ieeja 1ls, studentiem un skolēniem 50 santīmi.

3 komentāri »

  1. Būtībā jau fakts, ka vīrietis arī var būt labs tēvs nekad nav apšaubīts, bet fotogrāfe bija perfekti parādījusi tādas sajūtas, kādas ikdienā redz salīdzinoši mazāk. Stiprā dzimuma pārstāvji, atšķirībā no vājā dzimuma, šādas lietas nemīl reklamēt. Efektu vēl labāku radīja tas, ka džeks bija ar drediem:)
    Vispār ļoti interesants ir jautājums, kur autore atrod modeļus, pieļauju, ka tas varētu būt problemātiksi, jo vīrieši, manuprāt, ir daudz kautrīgāki. Tā dēļ vien ir vērts aplūkot rezultātu!

    Komentārs no laura — 2009-01-21 @ 9:59

  2. Tas ka vīrieši kautrīgāki kā sievietes ir sen zinātniski pierādīts fakts.Tēva loma ģimenē pagaidām sabiedrībā vēl ir nepietiekami novētēta.Sieviete fotogrāfijā vairāk parādās jo acīm redzot fotgrāfu ar pareizu orientāciju ir pietiekoši daudz un pēc savas būtības sieviete jau radīta atkailināšanai.Kails vīrietis ir kailāks nekā kaila sieviete.
    Manuprāt ir normāli,ka sievietei ir interese par vīrieti.Inese būdama fotogrāfe uzrunā skatītāju ar to kas viņu saista un savas sajūtas viņa pasniedz kā pati jūt.Fotogrāfiju skaits bieži ir tieši proporcionals maka saturam…bet ja rodas nepietiekamības sajūta pat labi,jo tiks gaidīti jauni Ineses darbi.Labās dziesmas visas liekas īsas.

    Komentārs no Arturs — 2009-01-22 @ 12:59

  3. […] Fails atrodas: Cult.Pop., Izklaide — Sandis @ 14:53 Jau kādu laiku atpakaļ rakstīju par izstādi “Brīvās robežas”, kur fotomāksla ir iemūžinājusi kailus varoņus, kas Latvijas apstākļos ir milzīgs retums, […]

    Atbalsojums no Valentīndiena ar kailiem vīriešiem « Viedumu Vietne ar Sandi — 2010-02-3 @ 14:53


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

Veidojiet bezmaksas vietni vai emuāru vietnē WordPress.com.