Viedumu Vietne ar Sandi

2007-02-19

Zvaigznīšu dejas

Filed under: Cult.Pop. — Sandis @ 12:57

Jau sen senatnē ciltīs tika piekoptas paražas, kas tādā vai citādā veidā parādīja un iedvesmoja cilti šādiem vai tādiem darbiem. Rituālās dejas pirms uzbrukuma, ražas novākšanas un precēšanās iedvesmoja cilti panākumiem. 21.gadsimtā ciltis ir izaugušas līdz civilizētībai un starpvalstu kontaktiem, bet dejas ir saglabājušās. Tiesa vairs ne to pirmatnējās nozīmes dēļ.

Televīzijā sākts rādīt jauns šovs – “Dejo ar zvaigzni”. Sabiedrībā pazīstamas slavenības kopā ar atzītiem dejotājiem pulē savu popularitāti un slavu rādot pēc iespējas vairāk valdzinājuma, eksotikas un plikumu. Vakardien tika aizvadīta kārtējā šī šova pārraide, kuru daļēji noskatījos arī es. Nevar taču palaist garām modernās rituāldejas, kurām jāiedvesmo mani patērēt. Par to tad es gribu arī mazliet izteikties.

Pirmkārt, Feldmanei, manliekas, ir sen pāri 30 un viņai joprojām ir ļoti laba figūra. Otrkārt, daži no publiskajiem tēliem uzlikti gandrīz vieni paši uz skatuves un lūgti izdarīt vairāk par vārdiem izskatās pēc nemākuļiem. Treškārt, Zeltiņa – tv vadītāja man nepatīk. Ceturtkārt, nav nekādas informācijas cik tad īsti skatītāji balso par viņiem, bet skatās laikam ļoti daudz. Piektkārt, pat slikta popularitāte ir popularitāte un pat izgāžoties kā veca sēta (ko neļauj profesionālie deju partneri) visas “zvaigznes” iegūst.

Pēc pārraides pats saņēmu aicinājumu no raidījuma spožuma iekvēlinātajām fanēm un reizē manām paziņām ar aicinājumu “kādi ir mani šībrīža parametri un laiki sakarā ar iespējām būt par viņas deju partneri modernajās dejās”. Secinu, ka par uzvarētāju noteikti kļūs tas pāris, kam būs izskatīgākais vīrietis un viņam atbilstošā pielūdzēju armija ar telefoniem.

Es tikai nesapratu kāpēc ir vajadzīgi vēl 3 eksperti, kas parāda kautkādus punktus ierindojot dalībniekus kautkādā kārtībā, ja ir balsošana. “Jūs esat baigā malace/malacis un dejojāt uz uh un ah, bēēēt jums vēl jāpielabo tas un tas un tad jau būs uh un ah” izrādās tikai subjektīvu perfekcionismu slavinošs šova elements.

1 komentārs »

  1. 3 eksperti domāti, lai viss no malas izskatītos objektīvi un, lai “nevinnētu” pupainākā zvaigzne vai smukākais tīņu dziedātājs

    Komentārs no 0nkulis — 2007-02-20 @ 19:23


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

Veidojiet bezmaksas vietni vai emuāru vietnē WordPress.com.