Viedumu Vietne ar Sandi

2008-03-30

Svētdienas dziesma

Filed under: Izklaide — Sandis @ 6:12

Agrāk bija tāds raidījums, kuru vadīja Arvīds Babris agrīnajos deviņdesmitajos. Tajā piedalījās dažādas ģimenes, šķiet, tikai slavenas un minēja visādas mīklas. Tam visam fonā skanēja dziesma, bez vārdiem, taču pietiekami lipīga, lai es to atcerētos vēl šodien. Šodien es atradu kas tieši tā bija par dziesmu un kāpēc tās skaņa joprojām šķiet lipīga.

Dziesma saucas Trojan Horse jeb Trojas Zirgs un to izpilda Nīderlandes meiteņu trio Luv’ 1978. gadā! Grupa pati ir mākslīgi radīta divu producentu sadarbībā un savu slavu ieguvusi tieši ar šo dziesmu. Ar ko gan šī dziesma ir īpaša? Izrādās, iedvesmu skanējumam producenti smēlušies no filmu kompānijas “20th Century Fox”. Parasti filmu sākumā ir tās fanfaras, kad prožektoru gaismā paceļas liels zeltains uzraksts. Fanfaru skaņas ir sacerējis Alfrēds Ņūmens un tās saucas “20th-Century Fox Fanfare”. Tad lūk, iespaidojoties no šīm skaņām producenti radīja dziesmas pamatmeldiņu. Tā kā fanfaru skaņas joprojām ir populāras un joprojām tiek atskaņotas filmu sākumā, tad dziesmas skaņas varētu likties pazīstamas ikvienam.



Nu un kā lai piemin šo dziesmu, ja nepiemin tās priekšteci “You’re the greatest lover”:

Roku horeogrāfija abās dziesmās ir iepriecinoša. Starp citu, tā kā šī ir pilnībā ražota grupa, tad interesanta ir šo meiteņu iepriekšējā karjera: dziedātāja grupā ir tikai viena – tā kas ir visvairāk pa labi. Vidējā ir modele un kreisajā pusē ir producentu biroja sekretāre. Un vēl, šobrīd šīm sievietēm ir pāri 50, bet viņas vēl var nolīgt dziedāt ballītēs un pasākumos.

1 komentārs »

  1. Arī atceros to Arvīda raidījumu ar šo dziesmu no sensenajiem laikiem.. Roku kustības arī patīk!

    Komentārs no edgarsr — 2008-03-31 @ 0:37


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.