Viedumu Vietne ar Sandi

2007-01-4

Idiocracy

Filed under: Filmas — Sandis @ 0:10

Īss satura atstāsts: Džo ir armijas bibliotekārs, kurš pēc visiem rādītājiem ir viduvējība (armijas statistika). Tāpēc kā vidējo personu viņu nolemj iesaistīt eksperimentā gadu tapt iesaldētam (Kāpēc viduvējībai kautkas tāds jāveic?). Diemžēl viss izgāžas un Džo kopā ar prostitūtu (vidējā sieviete?) nonāk 500 gadus tālā nākotnē, kur sabiedrība ir degradējusies. Tur Džo izrādas gan gudrākais cilvēks uz pasaules, gan arī apsmiekla elements.

Sieviešu filma tā nav, jo sieviešu lomas attēlo … teiksim tā, interesantu skatpunktu. Scenārija autors laikam grib pateikt, ka prostitūtas ir baigi labās, intelektuālās baigi riebīgās un dumjās arī riebīgas, lai arī ražo bērnus.

Daudz tolešu humora. Burtiski.
– I was looking for a water.
– Water? You mean, like in toilets?
– Yes.
– What for?
– Just… to drink.
– Hehehehe…

Viena no lielākajām pretrunām filmas laikā bija jautājums par gudrāko cilvēku pasaulē. Džo kļuva par gudrāko, jo ejot cietumā, viņš izgāja IQ testu. Prostitūta ar ko viņš atbrauca kopā, neizgāja. Viņa no nākotnes atbrauca kopā ar Džo, tātad teorētiski viņai varēja būt lielāks rezultāts IQ testā.

Skatāma manta, bet nekas nopietns 😉 Dažs labs to nosauca par pērnā gada labāko filmu, es saku ka idejas ziņā noteikti, kas oriģināls!

3 komentāri »

  1. paldies par review!
    skatīšos 🙂

    Komentārs no gustavs — 2007-01-4 @ 21:34

  2. […] 6th, 2007 Sākšu ar to, ka es jau uzrakstīju savu apskatu par šo filmu. Tagad es uzrakstīšu par to, ko es atradu tīklā saistībā ar šo filmu. […]

    Atbalsojums no Vairāk par Idiocracy « Viedumu vietne — 2007-02-6 @ 14:27

  3. […] Jūlijs 23rd, 2007 Lūk šitas te raksts. Mūsu valstī ir sākusies, iespējams, dziļākā krīze kāda vien iespējama – inteliģentākie ir izbraukuši vai izbeigušies tādā mērā, ka viņu vietā tiek likti mazāk gudrākie un tā hierarhiski līdz pašai apakšai. Atbiras ir tikušas līdz šoferēšanai. Cik ilgākā laikā viņas tiks līdz vēl atbildīgākiem posteņiem ir tikai laika jautājums. Idiocracy. […]

    Atbalsojums no Sabiedrisko transportu vada atsaldēti pidari « Viedumu vietne — 2007-07-23 @ 8:27


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Komentēt

WordPress.com blogs.